Эти производители продают ГМО Изучите список компаний, которые продают продукцию, содержащую генно-модифицированные компоненты. На самом деле их намного больше, но эту продукцию я точно не стану покупать.
Список іноземних компаній викритих у використанні ГМО: Kellogg’s (Келлогс) – виробництво готових сніданків, у тому числі кукурудзяних пластівців. Nestle (Нестле) – виробництво шоколаду, кави, кавових напоїв, дитячого харчування. Heinz Foods (Хайенц Фудс) – виробництво кетчупів, соусів. Hershey’s (Хьоршис) – виробництво шоколаду, безалкогольних напоїв. Coca-Cola (Кока-кола) – виробництво напоїв Кока-кола, Спрайт, Фанта, тонік «Кінлі». Danon (Данон) – виробництво йогуртів, кефіру, сиру, дитячого харчування. Similac (Сімілак) – виробництво дитячого харчування. Cadbury (Кедбері) – виробництво шоколаду, какао. Mars (Марс) – виробництво шоколаду Марс, Снікерс, Твікс. PepsiCo (Пепсі-Кола) – напої Пепсі, Мірінда, Севен-Ап. Список українських виробників, викритих у використанні ГМО: ТОВ «М’ясокомбінат «Ювілейний». Згідно березневому дослідженню Держспоживстандарту, соєвий білок в двох видах шинки комбінату був генетично модифікований, вміст >5%. ТОВ «М’ясний альянс». За даними Укрметртестстандарту, декілька видів ковбас, що випускаються цим підприємством, не лише містять ГМО>5%, але і в маркуванні взагалі не вказується наявність соєвого білка. МПЗ «Колос» «Чернівецькі ковбаси». ГМО виявлено в шинці «Українська» і «Дніпровська», сосисках «Курячі». Торгівельна марка «Хома» – ковбаса з м’яса птиці вареної 1-го сорту «Особлива», «Докторська нова», «Куряча». «Алан» (Дніпропетровськ) – ковбаски варені «Гном», ковбаса напівкопчена «Салямі класик». М’ясокомбінат «Ювілейний» (Дніпропетровська обл.) – шинка «Сорочинская», «Куряча екстра». ТМ «Добре» («Агіка», Київ) – пельмені «Левада», пельмені «Три ведмеді», пельмені «Апетитні».
Інформація надана Укрметртестстандартом (Прес-конференція «Маєш знати, що вживати – проблема генетично модифікованих організмів в Україні – реальність сьогодення»), станом на 03.06.2010 р.,http://www.greenparty.ua/news/news_22717.html
Romashka, Ань, спасибо!
Я как-то тоже спокойно отношусь к этому. Однажды заинтересовалась этим, прочитала, фильм про это посмотрела. Ну не увидела я ничего страшного в этом...